95-MB program-szoveggel

Minden újszülött az Isteni intelligencia nagyon értékes kifejeződése, aki éppen ezért megérdemli, hogy egészségben, boldogságban és megvilágosodásban növekedjen.
 
A Maharishi Ayurvéda Mama-Baba programja ezekre a legmagasabb eszmékre gondol, amikor bemutatja a Maharishi Ayurvéda időtálló tudását az édesanyák és a kisbabák gondoskodására vonatkozóan.

 
A Védikus Hagyomány az élet ezen legmagasabb eszményét fejezi ki a következőképpen:
Aham Brahmasmi—Én vagyok a teljesség (Brihad-Áranyak Upanishad, 1.4.10) és
Aham Vishwam—Én vagyok a világegyetem. (Brihad-Áranyak Upanishad, 3.10.6)
 
A Judaizmus:
Az Isten saját képmására teremtette az embert. 
(Genezis, 1:27)
 
A Kereszténység:
A Mennyei Királyság benned van.
(Lukács Evangéliuma: 17:21)
 
A Korán:
És a Földön vannak Isten jelei azok számára, akik erős hitűek;
és ezek benned vannak, észrevetted őket?
(Zariát, 51.20)
 
A Taoizmus:
A Mennyei természet hozzátartozik az emberhez.
(Yin Fu Ching, 1:3–4)
 
‘Yathá pinde tathá Brahmande—„Amilyen az atom, olyan az univerzum, amilyen a test, olyan a kozmikus test”
Maharishi, Ideal India, Lighthouse of Peace on Earth, page 22 (2001)

Az elmúlt négy évben különböző országokból érkezett és tapasztalatot szerzett gyermekorvosok, szülészek, nőgyógyászok, ápolók, aromaterapeuták, a hagyományos Védikus Tudomány és Technológia szakorvosai– akik az Ayurvéda és más Maharishi holisztikus integratív egészség megközelítés összes tudásával rendelkező, számos közismert leg hagyománytisztelőbb indiai Ayurvédikus orvossal dolgoztak együtt, olyanokkal, akiknél az Ayurvédikus családi hagyomány ezer évekre nyúlik vissza - kidolgoztak egy teljesen átfogó programot, ami felöleli a Maharishi Ayurvéda mindhárom részét a Mama-Baba program keretében. Ez egy nagyon speciális program, amely teljességgel kidolgozott a maga teljességében, és mint egy tanfolyam fel tudja ajánlani az egész világra kiterjedően azt a hozzáértést, ami minden ország nagyon is időszerű szükséglete.
 
A Maharishi Ayurvéda—Mama-Baba Program három részének áttekintése: 
 
ELSŐ RÉSZ  a PREKONCEPCIÓRÓL szól, amelyet ebben az évben, első alkalommal, március 22-29.-ig ajánlunk fel a komfortos Sint Odilinbergi MERU intézményében.
 
MÁSODIK RÉSZ  az Édesanyák TERHESSÉGÉRŐL és a SZÜLÉSRŐL szól, és amelyre a Sint Odilinbergi MERU-ban kerül majd sor szeptember 15-20.-ig. A kurzusrésztvevők szeptember 14.-én este érkeznek és szeptember 21.-én távoznak. 
  
HARMADIK RÉSZ  az édesanyák és újszülöttek számára ajánlott
SZÜLETÉS UTÁNI GONDOZÁSRÓL szól, és amelyre a Sint Odilinbergi MERU-ban kerül majd sor 2013. december 4-9.-ig. A kurzusrésztvevők december 3.-án este érkeznek és 10.-én távoznak.
 
Ez a három részből álló tanfolyam az édesanyák, és a kismamák, valamint a női, egészségügyi szakemberek részére lett létrehozva.
 
Maharishi Ayurvédikus orvosok (Vaidyak) tervezték a program pontjait, amelyek fontosak mindkét szülő számára. Amikor a tanfolyamok a helyi Maharishi Egészségközpontokban is elérhetőek lesznek, akkor mindkét szülő együtt igénybe veheti a személyes konzultációt és az estleges hétvégi tanfolyamot az édesapák számára is, mert vannak olyan elméleti és gyakorlati vonatkozásai a programnak, amelyek egyaránt fontosak mindkét fél számára.
 
A tanfolyam ELSŐ RÉSZE a PREKONCEPCIÓRÓL szól a következő témakörökben:
 
1. Maharishi Ayurvéda Ismertetése—egy Megelőzés Orientált Holisztikus Egészségügyi Rendszer.
2. Jó Egészség a Megelőzésen keresztül: 16 Alapvető Témakör a Jó Egészség vonatkozásában. 
3. Felkészülés a Fogantatásra: a Védikus Asztrológia Szerepe, a Dzsótis, a sikeres családtervezés; Felfrissítő és Megfiatalító Maharishi Ayurvéda Gyógyfürdő (SPA) Kezelések és Speciális Programok a Kismamák részére (mindkét szülő részére).
4. Felkészülés a Fogantatásra az Egészséges Diétán keresztül, az Egész Fiziológia Táplálásával.
5. Felkészülés a Fogantatásra egy Egészséges Életstíluson keresztül – Egészséges Otthon és Környezet, és Egészséges Napi Rutin. Szellemi és Fizikai Felkészülés az Egészséges Terhességre.
 
A TANFOLYAM IDŐPONTJAI:
A tanfolyam március 22.-én este a tanfolyam meghatározásával és áttekintésével fog kezdődni. Március 29.-én este pedig a tanfolyam összegzésével, egy ünnepséggel és a diploma kiosztással fog zárulni.
 
A kurzusrésztvevőknek március 22.-én késő délután kellene érkezniük, az esti program idejére és március 30.-án reggel kellene távozniuk. 
 
A TANFOLYAM DÍJA:
A tanfolyam díja, amely magába foglalja a szállást (egyágyas szobában), a tanfolyam 7 napjára (8 éjszakára):1777 Euro. Ha a kurzusrésztvevő kétágyas szobát választ (két kurzusrésztvevő lesz ott elszállásolva), akkor az ár 1700 Euro lesz.
 
KI VEHET RÉSZT A TANFOLYAMON:
Ez egy bevezető tanfolyam minden édesanya, kismama részére, valamint minden női egészségügyi szakember részére. Szívesen látjuk mind a meditáló és nem meditáló hölgyeket. A tanfolyamon elhangzó információk magánjellegűek és csak személyes használatra vannak. Ez a tanfolyam nem jogosítja fel a kurzusrésztvevőt arra, hogy tanítsa azt vagy konzultációt adjon a tanfolyamon szerzett tudásra alapozva. A jövőben azonban lehetőség lesz egy Maharishi Ayurvéda Mama-Baba Program tanárképző programján részt venni, különösen a doktoroknak, ápolónőknek és más egészségügyi női dolgozóknak. Lesz majd egy tanácsadó-képző tanfolyam is, és egy masszázs-képző terapeuta tanfolyam is/ennek a speciális programtechnikának a technikusai lesznek/. Ahhoz, hogy a közelgő tanfolyamok bármelyikére is jogosultak legyenek, ahhoz előzetesen részt kell venni az alap tanfolyam HÁROM RÉSZÉN. Ez a tanfolyam úgyszintén alkalmazva lesz és bele lesz foglalva a különböző országokban lévő Maharishi Legyőzhetetlen Nemzetek Egyetemén tanított egészségügyi tanagyagba és ezt a tanfolyamot fel fogjuk ajánlani a következő évben, egy videó felvétel keretében megtartott tanfolyamként a helyi Maharishi Egészség Központoknak is.
 
A videó leckéket nagyhírű Indiai Vaidyák, akik mindegyike tapasztalt Maharishi Ayurvéda orvos, állították össze, kimondottan e tanfolyam számára,. 
 
A TANFOLYAM VEZETŐI:
Szerencsések vagyunk, hogy két kiváló doktor fogja vezetni a tanfolyamot, akik mindketten maguk is részt vettek a tanfolyam kifejlesztésében—Dr Charlotte Bech és Dr Karin Pirc.
 
Dr Charlotte Bech, M.D., Dánia
Dr Bech több éven keresztül dolgozott a hematológia területén a Dániában lévő Rigshospitalet korházban. Orvosként dolgozott a szülészet területén Tennessee-ben, az USA-ban. 1983 óta szakosodott a Maharishi Ayurvédára és a Védikus Orvoslásra és jelenleg is Koppenhágában tevékenykedik egy magán klinikán, alkalmazva a Maharishi Ayurvédát, ahol is a hangsúly a megelőzésen és a tudatfejlesztésen van. Több országos magazinban is elismert rovatvezető, a Maharishi Ayurvédáról ír cikkeket, valamint a Maharishi Ayurvédán alapuló, több könyv szerzője is. Dr Bech az alelnöke az Európai Ayurvéda Gyógyászat Szövetségének (EURAMA). Több évig tanított a Koppenhágai Orvostudományi Egyetemen, jelenleg az Ayurvédát tanítja a Koppenhágai Egyetemen. 
 
Dr. phil. Karin Pirc, Németország
1985-ben Dr Pirc nyitotta meg az első német Maharishi Ayurvéda Egészségközpontot Schledehausenben Osnabrück közelében és ő volt a főorvosa 1993.-ig, amikor is megnyitotta és orvosi igazgatója lett Bad Emsben a Maharishi Ayurvéda Egészség és Szeminárium Központnak, amely akkreditált, államilag is elismert magánkórház. Dr Pirc hivatalos haladó képzéseket tart a Maharishi Ayurvédáról és szemináriumokat ad más orvosoknak. Rendszeresen tart előadásokat is a Maharishi Ayurvédáról az egészségügyi szakembereknek és a nagyközönségnek. 2006 szeptemberében, Dr Pirc volt az első európai, aki megkapta a tekintélyes indiai ‘Globális Hakim Ajmal Khan Kitüntetés ’-t azért a kivételes eredményekért, amit elért az Ayurvéda területén. Dr Aslam Javed a Hakim Ajmal Khan Memorial Society (HAKMS) Főtitkára New Delhiben kifejezte csodálatát Dr Pirc az Ayurvédában szerzett tudása és elkötelezettsége iránt és ’akinek élete munkája jelentősen hozzájárult az Ayurvéda világméretű elterjedéséhez’. 2013 februárjában Dr Pirc elnyerte a Dhanvantari Élettartam Díjat az Ayurvéda területén’ az Indiában lévő Rajkot-i  Ayurvéda Mission-tól, Gujaratban.
 
A TANFOLYAM BEFEJEZÉSÉRŐL:
Azoknak, akik egészségügyi háttérrel rendelkeznek és azoknak is, akik nem, világossá válik és beteljesítő lesz a minden részletre kiterjedő, gyakorlati tudás, amire szert tesznek majd. Inspirálva érzik majd magukat, hogy beszéljenek másoknak erről a tanfolyamról, és hogy megtegyenek minden tőlük telhetőt azért, hogy ösztönözzék az orvosokat és az egészségügyi szakembereket, hogy elvégezzék ők is ezt a tanfolyamot, ami majd feljogosítja őket a további kiegészítő képzésekre, annak érdekében, hogy fel tudják ajánlani ezt a programot a helyi Maharishi Egészségközpontban. 
 
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS
Szeretnénk a köszönetünket kinyilvánítani a következő szakorvosoknak, doktoroknak és egészségügyi szakembereknek, akik nagyban hozzájárultak e tanfolyam megszületésében:
 
Dr Sophie Beall, Gyermekorvos, a Családgyógyászatban és Közegészségügyben, a Maharishi Ayurvéda Egészségközpont orvos igazgatója Seelisberg, Svájc. Dr Maiu Plado orvos, Észtország, szakterülete a tudat kutatása a Maharishi Védikus Tudományán és a Tudat Technológiáján keresztül. Dr Lorenza Ghargetti, Gyermekorvos, a koraszülöttek és a terhesgondozás szakembere, Olaszország. Dr Rosie Geelvink, a Tökéletes Egészség Maharishi Főiskola, Maharishi Aromaterápia Tanszék Igazgatója, Hollandia. Margaret Mullins, MSN, Okleveles Gyermekgyógyász és Családgondozó, USA.
Nagyon hálásak vagyunk még a nagyon tapasztalt Ayurvédikus orvosainknak is, akik közül sokan széleskörű munkát végeztek, hogy biztosítsák, hogy e tanfolyam tudásának értékes aspektusaiból semmi se maradjon ki. 
 
Ashtavaidyan E.T. Ravi Mooss BAMS; Dr. Arya R Mooss BAMS; Dr Palakurthi Manohar Rao BAMS, ésVaidya Prathmesh Vyas BAMS, mindnyájan nagytekintélyű Ayurvédikus Orvosok, a Maharishi Ayurvéda Egészségközpontok nemzetközi tanácsadói. Dr Sunil Patil, Ayurvédikus Orvos és Kutató, a Nemzeti Integrált Egészségügyi Társaság Elnöke, Maharashtra állam, India. Dr Hema Reddy, Ayurvédikus Orvos, India. Vaidya Anand Kumari Sharma, Maharishi Ayurvédikus Orvos és tanár és az Ayurvédikus Sebészet szakorvosa.
 
Az Ayurvéda területének ezen szakemberei – Ayur azt jelenti Élet, Véda azt jelenti Teljes Tudás – elhozták a Védikus Tudomány és az Egészség Technológiájának teljes méltóságát és tekintélyét, hogy napvilágra hozzák  a Maharishi Ayurvéda minden aspektusát magába foglaló Mama-Baba Programot. Bízunk benne, hogy tovább folytatják a hozzájárulásukat a haladó tanfolyamok fejlesztésében az orvosok és ápolók számára. 
 
A Védikus Gyógyászat Maharishi Főiskolája a hölgyek számára örömmel várja a világ összes édesanyáit, hogy éljenek a lehetőséggel, az egyszerű, tiszta, biztonságos és teljességet adó szemléletmóddal az egészség irányában, ami az édesanyák, édesapák és gyerekek számára van, hogy biztosítsa az egészséges, boldog, problémamentes életet a mostani és az összes jövőbeli generációk számára.
 Mama-baba-egyutt-kiseb
 
"Az édesanya összes minősége, a Kreatív Intelligencia legélénkebb kifejeződése, mert az anyaság csupa kreativitás. Ennek megvan a gondoskodás értéke is, de az anyaság alapvető értéke elsősorban a kreativitás, a képesség a teremtésre. Ő önmagából teremt, így az, amit létrehoz, az az ő saját kifejeződése." Maharishi, 1971. május 2.