Megvilágosodás

brucu

Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy élvezze a tudat állapotait, amely leírhatatlanul gazdagabb és beteljesítőbb, mint a mindennapos éber, alvó és álmodó állapotok.

Nagyszerű férfiak és nők a történelem során, Plató, Emerson, Thoreau, Szent Teréz, Einstein és még sokan mások, beszámoltak a nagymértékben megnövekedett érzékelés futólagos felvillanásáról, a tudat magasabb állapotairól. Ezekre a felvillanásokra úgy tekintenek, mint életük legfontosabb pillanataira, amelyek olyan pillanatok, amelyek minden mást megérnének, pedig ezek a pillanatok ritkák és tünékenyek voltak. Nem volt egy szisztematikus módszer, hogy elérhessék ezt a tapasztalatot rendszeresen vagy kifejlesszék a tudat magasabb állapotait, mint egy állandó valóság.

Az emberi fejlődés lehetőségeinek Védikus megértése, amit Maharishi hozott napvilágra, nem csak megjövendöli a megvilágosodásban élt élet kifejlődését, de teljes mértékben biztosra veszi a bekövetkezését, mint minden emberi lény természetes, veleszületett jogát.

Maharishi ötven éven keresztül tartott világkörüli tanításának eredményeként több millió ember élvezi a mérhetetlen gyakorlati előnyöket, amelyek a tudat magasabb állapotainak kifejlődésével járnak.

blue scarfA Transzcendentális Meditáció® technika megtanulásának első napjától már az emberek rendszerint ilyen tapasztalatokról számolnak be, hogy „Ez a nyugalom, a belső megújítás és boldogság mély érzékelésével hagyott magamra” és „a megelégedettség és béke egy olyan minőségét éreztem, amit azelőtt soha sem ismertem.”

Kezdenek mélyére hatolni a tiszta tudat vagy Transzcendentális Tudat határtalan óceánjának, ami a béke, az intelligencia, a kreativitás és boldogság végtelen tárháza mindenkin belül. Ez a tapasztalat összekapcsol minket a mi saját, isteni, elsőrendű fontosságú természetünkkel és megtölti az elmét és a szívet a boldogság és beteljesedés legnagyszerűbb lehetőségével.

A Transzcendentális Meditáció gyakorlata, ahogyan folytatódik naponta kétszer, a test egyre inkább szabaddá válik a stresszektől és az elme fokozatosan megtelik boldogsággal, mélységes csenddel és a tiszta tudat tapasztalatának tisztaságával, még az aktivitás és alvás során is. Ez a kezdete annak, amit Maharishi Kozmikus Tudatnak hívott, ami az első a három megvilágosult tudatállapot közül, amelyet a Védikus hagyomány ismertetett.

Úgy tudjuk leírni a teljes megvilágosodást, mint egy nagyfokú, fennkölt, mégis tökéletesen természetes tudatállapotot, ahol a belső béke és boldogság csendes óceánja folyamatosan élvezi a gondolat és napi tevékenység minden hullámát. Az élet egésze, annak minden sokféleségével, a szeretet, a boldogság és megelégedettség abszolút teljességévé válik. Ez a spirituális szabadság és beteljesedés teljes felébredése. Az élet mentes a problémáktól, hibáktól és a szenvedéstől.

lotusVajon lehetséges ellenőrizni, hogy valaki valóban megvilágosodásban él? Évtizedeken keresztül a tudósok ellenálltak a magasabb tudatállapotok fogalmának, általánosan elutasították azokat, mint misztikát és filozófiát, ami csak hit kérdése. Maharishi megváltoztatta ezt azáltal, hogy a magasabb tudatállapotok kifejlődését világosan részletezte és inspirálta a tudósokat, hogy határozzák meg az előre megjósolható, nagymértékben kifinomodott élettani működés különleges, mérhető paramétereit.

Dr. Fred Travis ennek a területnek egy vezető kutatója és az ’ Agy, a Tudat és az Észlelés Központjának igazgatója az Iowa-i Management Maharishi Egyetemén az USA-ban, azt mondta „Az emberi agynak, úgy tűnik, van egy veleszületett képessége, hogy sokkal magasabb szinteken működjön, ahol a mentális folyamatok nagyon nyugodttá, precízzé és jól működővé válnak a gyakori aggódások, csalódottságok és boldogtalanságok nélkül. Kutatásaink eredménye azért fontos, mert ezek megerősítik a nyugati tudományon keresztül a magasabb tudatállapot tapasztalatait, a mély belső békét, boldogságot, határtalan tudatosságot és az azonosságot az univerzummal, ami nagyon nagyra becsült volt korszakokon keresztül.”

A kutatás a tudat egy megvilágosodott állapotának egyéni kifejlődéséről jelzi a magasabb erkölcs kifejlődését, a magasztosabb csapatszellemet, gyakrabban előforduló csúcsélmények megtapasztalását az életben, több „jó szerencsét”, egy nyugodtabb élettani működési stílust az aktivitás során (alacsonyabb pulzus és légzésszám), megnövekedett ébrenlétet és éberséget mutat a megnövekedett koherencia révén az agyműködésben a nap során, gyorsabb felépülés a stresszből és a vegetatív idegrendszer nagyobb stabilitása a napközben.

Ezen a kutatáson keresztül a modern tudomány először dokumentálta annak létezését, amiről az ősi hagyományok az évezredek során úgy beszéltek, mint a megvilágosodás állapota.

Ezen az oldalon lévő szöveg egyes részeit Craig Pearson, PhD által írt „The Complete Book of Yogic Flying” könyvből lett felhasználva.

Következő: Tudjon meg többet a Mother Divine Programról