A Transzcendentális Meditáció® Technikáját egy hét lépeses tanfolyamon keresztül tanítják a Transzcendentális Meditáció Technika képzett tanárai. A tanfolyamot hetente, majd havonta ellenőrző ülések (átlagosan 20-30 perc) követik, hogy biztosítsák a technika helyes gyakorlatát. A tanfolyam úgyszintén magában foglalja az ellenőrzés és tudás, egy tetszés szerinti, élethosszig tartó utókövetését, hogy biztosítsa a maximális előnyt.
(Van egy speciális technika a 10 év alatti gyermekek részére.)

Első Fázis: A Kezdeti Hét Lépés

1. Lépés: Bevezető Előadás: A Transzcendentális Meditáció programján keresztül elérhető lehetőségek áttekintése – a szellemi képesség növekedése, egészség, társadalmi kapcsolatok és a világbéke előmozdítása. (1 óra)

2. Lépés: Előkészítő Előadás: A Transzcendentális Meditáció technikájának mechanizmusa – hogyan működik, miért könnyű megtanulni és miért lehet erőfeszítés nélkül gyakorolni, miben különbözik más meditációs technikáktól, és a technika eredete. (45 perc)

3. Lépés: Személyes Interjú: Egy rövid magánjellegű megbeszélés a Transzcendentális Meditáció programjának képzett tanárával az Előkészítő Előadást követően. (10-15 perc)

A tanítás 4. Lépésétől a 7. Lépésig négy egymást követő napon kerül sor:

4. Lépés: Személyes Oktatás: Egy képzett Transzcendentális Meditáció tanár nyújt személyes útmutatást a Transzcendentális Meditáció technikájával kapcsolatban. (1-2 óra)

5. Lépés: Elsőnapi Ellenőrzés (csoportos találkozó): A gyakorlat helyességének ellenőrzése és további oktatás. (1-2 óra)

6. Lépés: Másodiknapi Ellenőrzés (csoportos találkozó): A Transzcendentális Meditáció technikájának megértése a személyes tapasztalatok alapján. (1-2 óra)

7. Lépés: Harmadiknapi Ellenőrzés (csoportos találkozó): Az emberi fejlődés magasabb szintjeinek megértése. (1-2 óra)

Második Fázis:  Ezt követő program

Miután elvégezte ezt a hét lépést, akkor önnek már megvan az intellektuális és tapasztalati tudása arról, hogy hogyan kell meditálni. Ezután következik egy fontos heti és havi személyes ellenőrzési üléssorozat, hogy biztosítsa az ön helyes meditációját és az előnyök elnyerését. Ezek a találkozók az önnek megfelelő időbeosztásban lesznek beütemezve az ön gyakorlatának első néhány hónapjában.

Mivel elvégezte a tanfolyamot, jogosult arra, hogy egész életén át ellenőrzéseken vegyen részt bármelyik Transzcendentális Meditáció oktatási központban. Ez magában foglalja meditációjának személyes ellenőrzését, a Haladó Előadásokat, a különleges rendezvényeket, a csoportos meditációkat és az ünnepségeket.

Ha szeretné megtanulni a Transzcendentális Meditáció technikáját vagy részt venni egy TM tanár ingyenes előadásán, kérjen e-mailben tájékoztatást.

Következő: Tudjon meg többet a Haladó technikákról