A Tudatról

plumeria

Az Élet Alapja – a Tiszta Intelligencia Mezeje

A tudat az intelligencia egy egyszerű, egyesített, megnyilvánulatlan mezeje, ami láthatatlanul létezik mindennek az alapjánál az univerzumban.

Ahhoz, hogy megértsük a tudatot, ezt egy virágban lévő életnedvhez tudnánk hasonlítani. Amikor a virágra nézünk, nem láthatjuk az életnedvet, pedig az életnedv a virág minden részecskéjén belül megvan. Az életnedv magában rejti az intelligenciát, információt és sorrendiséget, ami létrehozza a virág minden részét. Hasonlóan egy virágban lévő életnedvhez, a tudat is magában rejti az intelligenciát, az információt és a sorrendiséget, ami létrehozza a határtalan, összetett és végtelenül változatos világunkat.

A Tudat Bennünk van

Ahogyan a tudat láthatatlanul létezik mindennek az alapjánál az univerzumban, ez úgyszintén létezik, mint a csend, a boldogság és béke óceánja mindannyiunkban, a saját tudatosságunk alapjánál. A bennünk lévő tudat legmélyebb, legegyetemesebb szintjét úgy hívják tiszta tudat.

Mindenkinek megvan az a természetes képessége, hogy befelé forduljon és megtapasztalja a tiszta tudat mezejét. Maharishi napvilágra hozott egy egyszerű, természetes technikát, a Transzcendentális Meditációt®, ami megengedi a normálisan működő emberi elmének, hogy lenyugodjon annak forrásához, a tiszta tudathoz, ami az energia, intelligencia, boldogság és kreativitás végtelen tárolója.

A transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlásával, a tiszta tudat ezen minőségeit beletöltjük elménkbe és szívünkbe és élvezzük a megnövekedett nyugalmat és éberséget, a tisztább intuíciót, a nagyobb szeretetet és részvétet a mindennapi életünkben. Ezen az egyszerű programon keresztül erőfeszítés nélkül kibontakoztathatjuk saját, alapvető, isteni természetünket és kifejlődhet az a természetes képesség, hogy fenntartsuk, felemeljünk és gazdagítsunk mindenkit, aki körülöttünk él.

Tudományos Alap – Az Egyesített Mező

A kutatás az elméleti fizikában az elmúlt negyedszázadban a természet törvényeinek egyre inkább egyesített megértéséhez vezetett, amely csúcspontját a tökéletesen egyesített mezőteóriák legújabb felfedezésében érte el, amelyek a szuperhúr-elméleten alapszanak. Ezek a teóriák meghatározzák az intelligencia egy egyszerű, egyetemes, egyesített mezejét, amely milliószor alapvetőbb és erőteljesebb, mint az atomerő, amely minden forma és jelenség alapjánál helyezkedik el az univerzumban.

Az elméleti és tapasztalati kutatás feltárja, hogy az egyesített mező, lényegében a tudat egy mezeje. Az egyesített mező alapvető minőségei, az intelligencia, a dinamizmus és öntudatosság a tudat meghatározó tulajdonságai, ahogyan az Indiai ősi Védikus Hagyományban le van írva.

Következő: Tudjon meg többet a Megvilágosodásról