Tudatalapú Oktatás – az óvodától a doktori fokozatig

 

A Globális Női Szervezet a Teljes Tudásért egy olyan oktatási koncepciót kínál a lányoknak és a nőknek, amelynek célja, hogy minden diák teljes potenciálja kifejlődjön.


A Tudatalapú Oktatás ™ ( a Teljes Tudáson Alapú Oktatás ) egyedi oktatási módszereket használ, hogy felelevenítse a belső intelligenciát, a kreativitást, és a boldogságot, ami a diák tudatán belül rejlik. A Tudatalapú Oktatás a tudás minden tudományágát a tudat mezejéhez köti, ami a diák saját tudata, ami az Önvaló. Minden tantárgy, amit a diák tanul nagyon személyes, értelmes, és fontos lesz, mert megtudja, hogyan kapcsolódik a saját életéhez, és hogy hogyan kapcsolódik a tudás minden más ágához.


Tanterv

 

A Tudatalapú Oktatás tananyaga a szokásos tantárgyak tanulmányozását tartalmazza - matematika, technika, nyelv, társadalomtudományok, sport, művészetek, írás, számítógépes ismeretek, stb. - valamint a tudat tanulmányozását és  annak kapcsolatát a szokásos tantárgyakkal. A tudat tanulmányozásának van egy tapasztalati összetevője, valamint egy intellektuális összetevője.

Tapasztalati összetevő

 

A Tudatalapú Oktatás a természetes, erőlködés nélküli Transzcendental Meditáció,®technikáját és annak haladó programjait használja a diákok teljes belső potenciáljának kifejlesztésére. A diákok minden iskolai napot a Transzcendentális Meditációval kezdik és végzik.

Egy közel-keleti Iskolában diákok gyakorolják a Transzcendentális Meditációt


       
A Transzcendentális Meditáció technika lehetővé teszi, hogy az elme lenyugodjon, a figyelem a gondolaton túlra jusson, amíg megtapasztalja a gondolat forrását, a tiszta tudatot, más néven Transzcendentális Tudatot, ami a legcsendesebb, legbékésebb, és teljesen éber tudatszint. A Transzcendentális Meditáció gyakorlata során az EEG mérések azt mutatják, hogy az elme és a test egy rendkívüli mély pihenő állapotot tapasztal, valamint egy magas szintű éberséget. Ebben a nyugodt éberség állapotában az agyi funkciók jelentősen nagyobb koherenciával működnek és a stressz feloldódik az idegrendszerben. Az ember képessége, hogy kezelni tudja a kihívással teli helyzeteket és elérje a kiválót, spontánul növekszik.


A diákok a tudatalapú iskolákban megtanulják a Transzcendentális Meditáció haladó Szidhi programját, amely jelentősen növeli a Transzcendentális Meditáció technikának az előnyeit. Széleskörű kutatások jelentek meg vezető tudományos folyóiratokban, amelyekben bemutatták, hogy amikor a Transzcendentális Meditáció Szidhi programját, beleértve a jógarepülést is, csoportokban gyakorolják, akkor a társadalmi stressz csökken, csökken a bűnözés, az erőszak, a konfliktus és növekszik a koherencia, a pozitivitás és a béke az egész társadalomban. Tanulók, akik csoportosan gyakorolják a Transzcendentális Meditáció Szidhi programot, jelentős mértékben és közvetlenül hozzájárulnak a világbékékéhez: a bűnözés csökkenéséhez és egy jobb társadalomhoz, anélkül hogy feláldoznák a tanulói éveiket, melynek során a teljes figyelmük arra fordítódik, hogy felkészüljenek egy boldog, beteljesedett életre.

Az intellektuális összetevő

 

Mivel a Transzcendentális Meditáció technika fejleszti a teljes agyműködés használatát, erősíti a kognitív, élettani és érzelmi alapjait a tanulásnak, valamint elősegíti az egészséges életmód kiválasztását és a pozitív viselkedést, a diákok jobban tudnak összpontosítani, miközben fenntartják a széles megértést is.


A tudat intellektuális tanulmányozása azokra a tudományágra összpontosít, amely minden évfolyamszintnek megfelel, valamint minden tantárgy forrására a Transzcendentális Tudat mezejére. A diákok megtanulják, hogy a Transzcendentális Tudat a saját tudatuknak a legalapvetőbb szintje és a természet legalapvetőbb szintje is, ami a természeti törvények Egyesített Mezeje.  Azt is felfedezik, hogy a tudás minden ága ebből az egyesített mezőből fakad. Diákok egyre jobban otthon érzik magukat mindenben, amit tanulnak, és látják az egységet, ami minden tudásnak az alapja.


Ezen felül a diákoknak megmutatjuk, hogy a TM technika, ami a tudatuk fejlesztésére van alkalmazva, megoldás a legnehezebb problémákra is, amivel ma szembe kell néznie az oktatásnak, az egészségügynek, a rehabilitációnak, az adminisztrációnak, stb. Ily módon minden tanuló megszerzi azt a tudást, ami ahhoz szükségez, hogy létrehozzunk egy jelentős, pozitív változást a világban.
 

Stresszmentes, Egészséges Életmód

 

Tudatalapú iskolák, főiskolák és egyetemek egy egészséges, stresszmentes rutint és a környezetet ajánlanak. Az épületek a természeti törvények elvei alapján vannak megépítve, így vitalitást és világosságot hoznak a diákoknak. Bio vegetáriánus ételeket fogyasztanak. Mindenki gyakorolja a Transzcendentális Meditációt  az iskolában vagy egyetemen, így egy békés, tiszta légkört teremtenek, ami nagyon kedvező a tanulás számára.


Külön Iskolák Lányoknak

 

Széleskörű tapasztalat, amiket kutatások támasztanak alá, azt mutatják, hogy amikor a fiúk és a lányok külön-külön tanulnak, akkor jobban összpontosítanak, könnyebben tanulnak és magasabb iskolai végzettséget érnek el.  A lányok könnyebben kifejlesztik vezetői tulajdonságaikat és elégedettebbek az oktatásukkal. Tudatalapú Oktatás támogatja azt a megállapítást, hogy a lányok jobban fejlődnek a saját környezetükben.
.

Tudjon Meg Többet az Egyetemeinkről és a Főiskoláinkról