Világunk ifjúsága a mi legnagyobb erőforrásunk; a mi felelősségünk, hogy megadjuk nekik a legjobb oktatási lehetőséget. Egy olyan oktatási rendszert biztosítani, amely megengedi minden diáknak, hogy hozzáférjen és megelevenítse saját belső, határtalan intelligenciáját. A Tudatalapú Oktatás, évtizedeken keresztül végzett, kiterjedt, tudományos kutatások által bizonyított, hogy általánosan hatékony a diákok intellektuális képességének, tanulmányi előmenetelének, a társadalmi viselkedésnek és a belső boldogság kifejlesztésében.

Mi a Tudatalapú Oktatás?

 

A Tudatalapú Oktatás a tanulás három fő elemére összpontosít: a tanulás területére, a tudás elnyerésének folyamatára és a tanuló tudatának kifejlesztésére. A hagyományos oktatási rendszer a tanulás ezen az aspektusai közül csak kettőre összpontosít, és figyelmen kívül hagyja a legkritikusabb elemet – a tanuló tudatát. Ez pedig a diák maga – az ő intelligenciája, kreativitása, önbizalma, belső nyugalma és motiváltsága – ami a sikeres tanulás alapja.

 

A Tudatalapú Oktatás a Transzcendentális Meditáció technikáján és annak haladó programjain keresztül szándékozik kifejleszteni minden diák teljes potenciálját. A Transzcendentális Meditáció technikája egy egyszerű mentális technika, amelyet naponta kétszer gyakorolnak az iskolában és létrehozzák az élettani és mentális pihenő éberséget, ami feloldja a mélyen gyökerező stresszeket és a fáradságot, ezáltal előmozdítva az ideális egészséget és viselkedést.

 

A Tudatalapú oktatás úgy is ismert, mint a Teljes Tudáson Alapuló oktatás, amelyet 40 év oktatási tapasztalata és több száz tudományos, kísérleti tanulmány és a kivételes tanulmányi eredmények alapoztak meg világszerte.

 

A több mint 600 tudományos tanulmány, amely számos lektorált folyóiratban jelent meg, azt mutatja, hogy a Transzcendentális Meditáció gyakorlata megeleveníti a teljes agyműködést, amely a diákok kreativitásának és intelligenciájának jelentős kibontakozását eredményezi. Javul a tanulmányi előmenetel, jobb az egészség, nagyobb a nyugalom és az önbizalom még nyomás alatt is vagy stresszes helyzetben is, jobb az elme-test koordináció, gyorsabb a reakcióidő, jobbak a társadalmi kapcsolatok és ideálisabb a társadalom.

 

„Első a tapasztalat, azután a megértés, majd az alkalmazás, majd a hitelesség; azután meg kell szervezni, hogy állandósuljon a megvilágosodás e holisztikus útja a tanítás tradícióján keresztül az idő hosszú folyosóján. A tanítás hagyományának forrása a tudás teljességének örökké tartó folyamában van. Az élet holisztikus tudományának minden tanára egy mozgó teljesség.”

Maharishi