Mama Baba Program

A terhesség egy nagyon különleges és fontos időszak – ez az időszak arra van, hogy egy anya a saját jólétére és a testében lévő gyermek jólétére összpontosítson. A Maharishi Ájurvédának különleges útmutatásai vannak az egyensúly és boldogság létrehozására a várandós édesanya elméjében és testében, valamint olyan programok, amelyek táplálják és feltöltik az édesanyákat a terhesség után.

 

Technikák, hogy egyensúlyt teremtsenek az Anyában és a még meg nem született gyermekben

 

A Maharishi Ájurvéda szerint, a terhesség alatt minden, amit az anya ízlel, lát, érint, hall, és szagol, befolyásolja a babát. Az ideális az, hogy a terhesség alatt az anya boldog, harmonikus és békés legyen, és minden körülötte, életet támogató és tápláló legyen. Az ajurvédikus hagyomány azt mondja: "Hallgasson jó híreket, hallgasson harmonikus zenét, egyen édes ételeket, és vegyen részt ünnepségeken, hogy  felemelve és gazdagítva érezze magát."


Transzcendentális Meditáció

 

A Transzcendentális Meditáció® technika által a terhes anyák jelentősen csökkenthetik a stresszt, megtapasztalhatják a mély pihenést, és egyensúlyt teremthetnek az egész fiziológiájukban, hogy a baba spontánul egy boldog és egészséges módon növekedjen.


Ajurvédikus Olajos Masszázs

 
Ajurvédikus olajos masszázs (abhyanga) ajánlott az édesanyáknak. Azok, akik ezt végzik minden reggel, úgy érzik, hogy kiegyensúlyozottabbak, több az energiájuk és több boldogságot tapasztalnak a nap folyam
án.

 

Tiszta Étel

 

A Védikus írások „szattvikus” élelmiszereket ajánlanak, ami tiszta, könnyen emészthető ételeket jelent, amelyek nagymértékben táplálóak az anyának és a születendő gyermeknek. A szattvikus élelmiszerek nyugodt elmét hoznak létre, segítik, hogy az édesanya élvezze a jó egészséget és a vitalitást, valamint segítik a baba fejlődését is.

A Terhesség alatti gyermekgondozás

Maharishi Ájurvéda úgy véli, hogy minden újszülött gyermek Isteni és nagyon értékes. A terhesség alatt az anyának megvan a lehetősége, hogy maximálisan hozzájáruljon gyermeke befogadóképességének fejlesztésére, hogy gyermeke tökéletes, boldog és sikeres legyen az életben.


A mama és a baba kapcsolata nagyon erős. Az édesanya étrendje, a hangulata, és az érzelmei nagyban befolyásolják a babát. Ha egy anya boldog és egészséges, akkor a baba boldog és egészséges lesz, és a lehető legjobb kezdést kapja majd az életben.


A Maharishi Ájurvéda és a Gyermekágyi Édesanya
                          

Még a legegészségesebb anyák is tapasztalhatnak szülés után hatalmas fáradtságot és stresszt. Az első alkalommal anyává lett édesanya, kerül szembe különösen az anyaságba való átmenettel, annak minden hatalmas felelősségével és örömeivel, pont akkor, amikor a legnagyobb kimerültséget érzi. Maharishi Ayurvéda arra összpontosít, hogy új lendületet adjon az anyának a táplálkozás révén, fiatalító technikákkal és pihenéssel.


A Maharishi Ájurvéda alapelve, hogy ha segítünk egy édesanyát megfiatalodni, ha "anyáskodunk az anyával", akkor ő is örömmel és könnyedén fog törődni az újszülöttel, ahelyett hogy kimerültnek és túlterhelve érezné magát. Sok édesanya, aki követi az egyszerű Maharishi Ájurvéda eljárásokat, azt mondják, hogy még jobban érzik magukat, mint a terhességük előtt.


Javaslatok a Szülés utáni időszakra

 

A szülés után az első néhány hét alatt egy anyának és a babájának sok pihenés kell, és egy nyugodt, védett környezet. A napi ajurvédikus olajos masszázs (abhyanga) egy hatékony módja annak, hogy ellazítsa és megfiatalítsa az édesanyát és megnyugtassa és táplálja a babát. Az étel legyen könnyen emészthető, de mégis tápláló.


Arra ösztönözzük a terhes nőket és az újdonsült anyukákat, hogy menjenek el egy személyes konzultációra a Maharishi Ájurvéda szakértőkhöz, hogy tanácsot kapjanak kifejezetten a saját, és gyermekük fiziológiájával kapcsolatban.


Jelenleg képezünk ki nőket a Mama Baba Program keretén belül, hogy irányítsák és segítsék az anyákat a terhesség alatt és a szülés után. További információért a képzési programokról itt olvashatnak.

http://www.gwo.hu/tanfolyamok/mama-baba-programmenu

· Áttekintés