VedAroma Terápia

 

A Védikus Aromaterápia a Maharishi Ayurvéda egy aspektusa, a Vedaroma illóolaj kiegyensúlyozó és normalizáló hatása felélénkíti a test saját öngyógyító mechanizmusát és helyreállítják az életet, az egészséget; a test, az elme és a lélek épségét. Az illóolaj – az eszencia, az életerő vagy a növény lelke - jelen van a virágokban, gyümölcsökben, levelekben, ágakban, magokban, a gyökérben vagy a növény kérgében. A növényekben lévő természetes intelligencia felébreszti az ön testének és elméjének belső intelligenciáját.


VedAroma illóolajak közvetlenül stimulálják a limbikus rendszert, az érzelmeket, a légzést, a szívverést, a hormonális szintet és az emésztést. Ezek a speciális illatok képesek befolyásolni a testi, a mentális és az érzelmi jólétet egy nagyon mélyreható módon.

A különböző illóolajak eloszlatják a negatív érzelmeket, úgy, mint az aggodalom vagy a düh, azáltal, hogy serkentik a neurotranszmitterek felszabadulását, ilyen a szerotonin, vagy az endorphin, amelyek felidézik a boldogság, béke és az emelkedettség érzését. Érzelmi jólétünk ezúton való javítása hozzájárul, hogy legyőzzük sok betegség eredendő okát.


Az illóolaj terápiára vonatkozó hatékonyság függ az illóolaj tisztaságától. A VedAroma olajak a legkiválóbb minőségűek, olyan növényekből erednek, amelyek műtrágya, gyomirtó, féregirtó vagy gombaölő szerek használata nélkül fejlődtek ki.


A lepárlási folyamat is kritikus az olaj minőségét illetően. Ha az illóolajat túl gyorsan desztillálják (magas nyomáson, magas hőmérsékleten), akkor sok értékes alkotóelem elveszik. A szerves eljárásban, a lassú lepárlás, alacsonyabb hőmérsékleteken biztosítja az aktív összetevők megőrzését az olajokban, ami azt jelenti, hogy az illat és a jótékony hatás szempontjából, maximális a minőség, az egészségünk teljessége érdekében.